Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
05 Eylül 2010 - 21:44:16
6039 Mesaj 683 Konu 2223 Gerçek üyemiz bulunmaktadır.
Son üye: rapkolik-35
Yenişehir Forum - www.yenisehir.org  |  YENİŞEHİR  |  TÜRKİYE'DE GENEL KONULAR  |  MALİYE GAZETESİ SATANLARDAN ŞİKAYETÇİYİM « önceki sonraki »
Sayfa: 1 2 [3]
Gönderen Konu: MALİYE GAZETESİ SATANLARDAN ŞİKAYETÇİYİM  (Okunma Sayısı 8436 defa)
sevil
Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : 04 Mayıs 2010 - 23:23:33 »
Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı

evt esnaf dediğiniz uyanık olur.çok doğru konuştunuz.ben bu işi 3 sene yaptım.haklısınız.zamanında çok yanlış yapılmış ve halen yapılmaktaa.yaşla kuruda yanıyoo.ya öle oluyoduki  diğer firma bi esnafa 10 tane verdiklerine şahit oldum.bu işi yapan 9 tane firma var.bizim firmamız bu piyasada 12 yıldır var. sarı zarf içinde gelen gazetenin bu firmalarla alakası yoktur.bir iki kendini bilmez böyle bi işe kalkışmış.ama şikayetlerimiz üzerine savaş ay yakaladı kendileri şuan ceza evindedir..
Moderatöre Bildir   Logged
MUSTAFALİON
Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : 10 Mayıs 2010 - 14:55:10 »

selam arkadaşlar az önce banada geldiler bende patron yok falan diye gönderdim bu yazılanları okuduktan sonra daha bilinçlendim bundan sonra gelenlere kimlikerini soracam ve direkt şikayet edeceğim adamların içeri girişi mafya gibi sanki çek senet tahsilatına çıkıyorlar .
Sühavi
Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : 12 Haziran 2010 - 00:36:32 »

ARKADAŞLAR bunlar sahtekarlar, bunlar maliye memuru edasında işyerlerine girip bazen zorla da olsa gazeteyi satıyorlar.Bir de kargo olayı çıkarmışlar son günlerde, sakın bilmediğiniz kargoları kabul etmeyin.
İşin ilginç yanı bunların bazı idarecilerinin o kadar yalan dolanı var ki,kendilerini bazı bürokratlara çevresi geniş olarak da tanıtıyorlar. Yalaaaan, koca yalaaaaan!
Düpedüz sahtekarlık bunların yaptıkları, ne haddinize sizin maliyeci edasıyla gazete satmak ha!
Arkadaşlar MALİYE bir şey satmaz, kargo göndermez, davetiye vermez. Üstelik maliye her türlü evrak işinden para da almaz.
İşte bu nedenle bazı muhasebecilere de bir çift sözüm olacak(Dürüstleri tenzih ederim, hepsi böyle değil). İşe başlama bildirisi yapan esnaftan niçin haksız yere 250-400 TL arası para istiyorsunuz, masraflar için vs. diye?
Eğer yeni kayıt yapacaksanız sadece muhtarlıktan ikametgah senedi ve nüfus cüzdan suretine 4TL para veriyorsunuz bir de basit usul mükellef değilseniz notere gidip imza sirküsü parası veriyorsunuz, o da 30TL den fazla değil.
Vergi Dairesinde beş kuruş masrafınız olmadan işlemlerinizi yaparsınız arkadaşlar, maliye sadece her ay verdiğiniz beyannamede tahakkuk eden verginin miktarını alır. Onu da siz ödemek zorundasınız, bazı muhasebeciler mükelleflerden beyanname ücretini alıp ben yatırırım diyor ama vergi dairesine gitmiyor, yatırmıyor. Yıllar sonra mükellef kapısına gelen icra tebligatını görünce şok olup gerçeği anlıyor, tabi bu sözde muhasebeci de ya pişkin çıkıyor ya da yok olup kaçıyor. Elbet çoğu muhasebecileri tenzih ediyorum ama gerçek böyle!
Mertcan Utku
Ziyaretçi
« Yanıtla #43 : 12 Haziran 2010 - 00:53:23 »

Evet yıllar önce beni de bir muhasebeci yakmıştı. 2002 yılının parasıyla 4 milyar TL vergi borcum çıkmıştı, aşağılık herif yatırmamış her ay verdiğim beyanname paralarını. Ben de tıkır tıkır vergim yatıyor zannediyorum. Üç sene sonunda icra tebliğini görünce zıvanadan çıktım, ödeyeceğim dedi ama dayak yediği halde bir süre sonra ortadan kayboldu.
Siz siz olun muhasebeciyle sağlam bir sözleşme yapın hatta notere tasdikleyin, vergilerinizi siz gidin yatırın.
Her Aralık ayında defter tasdik parasını da Notere siz gidip yatırın, muhasebeciye vermeyin. Muhasebeciye sadece aylık ücretini verin. Ücreti de araştırın fazla aylık aşmasın sizden, ortalama 30 ile 50 TL arası bi şey ödüyor genelde esnaf muhasebecilere.

SAHTE MALİYECİLERE GELİNCE; dava açabilirsiniz, kimliğini alın, vermezse sicil numarasını isteyin(Ki böyle bir numara onlarda yoktur çünkü maliye memuru DEĞİLLERDİR), bir de bakmışsınız kaçacak delik arıyorlardır.

Bir çok arkadaşım bulunduğu illerde, il.elerde iş hanlarını, işletmeleri gezerek bunların MALİYECİ OLMADIKLARINI, makiyeci kılığunda dolaşan SAHTEKARLAR olduklarını söylüyorlar, duyan işhanı yönetcisi de bir daha bu sahtekarları iş hanına veya iş yerine almadığı gibi işhanı sakinlerini ve çevre esnafı da uyarıyorlar.
cemal
Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : 17 Haziran 2010 - 23:43:47 »

yahu arkadaşlar size bir itirafta bulunmak istiyorm. bende bir zamanlar bu gazeteden sattım. gerçekten biz mekana girerken iyi günler maliye haberden geliyoruz derdik. tabiki maliyeyi yüksek sesle haberi kısık sesle söylerdik. ne yemekler ısmarladılar bize, ne ayakkabılar verdiler neler neler gerisini yazmama gerek yok sanırım. napalım milletimiz saf olmasın ya. bir keresinde akrabamın fırınında duruyorum içeri gazeteciler girdi selam verdiler ama gazeteyi hiç çıkarmadılar. akrabam maliyeci sandı. onlarda işi biliyo haaa  nabza göre şerbet veriyorlar. neyse ben bile acaba mı dedim içimden. olayı anlamak için sizin maliyede çıkan bir gazeteniz vardı dedim daha çıkartmıyomusunuz diye sordum. sazanlar hemen çıkardılar gazeteyi. tabiki çıkarır çıkarmaz dayağı yediler. böyle bir anımı anlatmak istedim. KERİZ OLMAYIN ARKADAŞLAR..........
İstemihan ERBAALI
Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : 27 Haziran 2010 - 22:00:01 »

Bunlar iyice azıttı, şimdi de MALİYE adına bağış topluyor üçkağıtçılar. Bir arkadaşımdan 50TL almışlar, bir de utanmadan : 'biz aslında 5 TL alacaktık ama bu çok daha iyi oldu'
Ne kadar tanıdığım varsa bunların maliyeci olmadıklarını tanıdıklarıma, eş,dost akrabaya  iletiyorum, dalga dalga yayılıyor bunbların ne mal olduğu.
Sayfa: 1 2 [3]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: