Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
07 Eylül 2010 - 09:25:05
6040 Mesaj 683 Konu 2223 Gerçek üyemiz bulunmaktadır.
Son üye: rapkolik-35
Yenişehir Forum - www.yenisehir.org  |  YENİŞEHİR  |  YENİŞEHİR’DE KÖYLER  |  Köyler hakkında bilgisi olanlardan yardım « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: Köyler hakkında bilgisi olanlardan yardım  (Okunma Sayısı 1595 defa)
ferda soydan
Ziyaretçi
« : 05 Ağustos 2007 - 13:08:17 »
Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı

Arastırma yaparken tesadüfen rastladığım sitenizi oldukça ilkeli ve düzeyli buldum emeği geçenlere öncelikle tesekkür ediyorum. Merak ettigim konu Yenişehirin köyleri hakkında.Benim ailemin kökleri bulgaristan osmanpazarı adında bir bolgeye dayanıyor.93göçü ile bursa civarına dağılmışlar.son olarak bir kısmının da Yenişehir civarına yerlestiğini okudum.Yenişehir ilçesinde bulgaristan muhaciri köyler var mıdır varsa hangileridir lütfen belirtebilir mi bilgisi olanlar?eğer mümkünse bulgaristanın hangi yöresinden gelmiştir  bu köyler ;eklerlerse benim için tarifsiz bir mutluluk olacak.yaz sonu tatil /gezi maksatlı uğramak istiyorum biraz bilgim olursa boşa gelmemiş olacağım.ileteceğiniz hertür bilgi için şimdiden teşekkürler Smiley
Moderatöre Bildir   Logged
a_erdem
Üye
**

« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2007 - 20:07:37 »

yardım isteyen arkadaşla cevap bende bulgaristan 93 macırıyım bizimkiler osmanpazarının eski ismi ile ellezler köyünden kalkıp yenişehirin yeniköyünü kurmuşlardır öğrendiğime göre ellezler köyü şuanda kasaba olmuş    sen tam olarak araştırma yaptınmı sizinkilerin osman pazarından geldiklerine  ben şu anda  işimin gereği kestelde oturmaktayım anne baba köydeler
hande
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2009 - 22:11:10 »

Ben de Bulgaristan'in Razgrad ilcesi ve koylerinden gelen var mi diye soracaktim... Yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Ben de doktora tezi yaziyorum. Saygilar, selamlar Smiley
AYDOGDU
Kıdemli Üye

KÖYÜMÜ VE KÖYLÜMÜ ÇOK SEVİYORUM

« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2010 - 16:52:14 »

Selam,
Köyüm AYDOĞDU, Yenişehire bağlı Razgırat'tan göç eden dedemin dedesi tarafından kurulumuş bir köydür. Daha fazla bilgi için htttp://aydogdukoy.tr.gg  sitesinden yararlanabilirsiniz.
Saygılarımla

Sayfa: [1]
« önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: